Sporttámogatás

270 millió forintot biztosít idén az önkormányzat sportra, ebből az összegből az Egert képviselő sportegyesületek támogatására 62 millió 234 ezer forint jut-döntött legutóbbi ülésén a közgyűlés. A kisebb sportegyesületek legalább 100 ezer forint értékű készpénz támogatásban részesülnek-ismertette a képviselőtestület elképzeléseit Rázsi Botond alpolgármester.

Az idei sportcélú támogatások felosztásáról is tárgyaltak a képviselők a februári közgyűlésen. Ennek értelmében 62 millió 234 ezer forintot biztosítanak a helyi sporttevékenység támogatására. Az elfogadott előterjesztés szerint 7 millió forint jut a keretből diáksportra, míg a négy kiemelt sportágra: a vízilabdára, úszásra, kosárlabdára, birkózásra 41,5 millió forintot szán ebben az évben az önkormányzat. További sportszervezetek, szakosztályok, alapítványok, utánpótlás nevelő tevékenységet végző egyesületek támogatására 12,5 millió forint szerepel a tervezetben. A részletes felosztási terv szerint ebből férfi kézilabdára félmillió forintot különít el Eger, három egyesület munkáját pedig egyenként 400 ezer forinttal segítik a városi kasszából. 300 ezer forintot, vagy annál kevesebbet 47 szakosztály, vagy sportegyesület kap, ebből 29 városi sportszereplőnek juttat majd a Városháza 100 ezer forintos, egyszeri támogatást. Így összesen 270 milliót fordít az önkormányzat sportra.
Az Eger Rally-ra 1,8 millió forint jut, míg a foci utánpótlás 10, 8 millió forintot kap.
Az alpolgármester elmondta azt is, idén a város új sportkoncepciójának megalkotása is szükséges, melynek elkészítésébe bevonják a sportszervezeteket, az oktatási-nevelési intézmények vezetőit is.