Jobbik: félmilliárdról mond le a város

A Jobbik szerint közel félmilliárd forintról mond le a város. Bognár Ignác és Tóth István, a párt két képviselője arról számolt be a sajtónak, hogy a hamarosan megnyíló Kepes Központot működtető alapítvány bérleti díjába teljes egészében beszámította a város azt a 426 milliót, amit értéknövelő beruházásra költöttek. A Jobbik ezzel nem értett egyet, szerintük más intézményt, szervezetet is lehetne ebből a pénzből támogatni, olyat, amelyiknek van hagyománya Egerben.

Az Alapítvány a Komplex Kultúrakutatásért a volt Ifjúsági Ház épületére több mint 426 millió forintot fordított, ez úgynevezett értéknövelő beruházás. A közgyűlést megelőző összevont bizottsági ülésen, majd a közgyűlésen is elfogadták, hogy az alapítvány ezt a 426 milliót száz százalékban leírhatja a bérleti díjból – a város 2008-as vagyonrendeletének értelmében. Bognár Ignác azt nehezményezi, hogy így a város közel félmilliárdról mond le 2025-ig.
Tóth István képviselő (Jobbik) azt mondja: az ingatlan értéke az új beruházásokkal együtt körülbelül 800 millió forint. A bérleti díj szokásos nagysága az ingatlan értékének 15%-a évente – így a Kepes Központ esetében százmilliós nagyságrendű bérleti díj jön ki egy évre. Ha ennek csak az ötven százalékát engedték volna el, akkor is 50 milliós bevétele lenne a városnak A Jobbik szerint ebből mást lehetne támogatni, olyat, aminek hagyománya van a megyeszékhelyen. Legnagyobb szívfájdalmuk, hogy az ifjúságnak nincs helye Egerben.