Labdarúgó NB II.: Egri FC – Orosháza FC 3-0

Az Egri FC előkészületi mérkőzéseken nyújtott eredményes és jó játéka a tavaszi bajnoki rajton is folytatódott. Hazai pályán visszavágtak az Orosházának az augusztusban elszenvedett 3-0-ás vereségért. Ezúttal az egriek nyertek 3-0-ra.

Az MLSZ végül elfogadta az egriek kérését, így a Felsővárosi Sporttelep műfüves pályáján játszották a tavaszi nyitóforduló Eger – Orosháza mérkőzését. A kék mezes hazaiak a felkészülési időszak alatt végig műfüvön játszottak, így meglehetősen otthonosan mozogtak a pályán. A hatodik percben a kiugró Hrisztov már Molnáron is átemelt, de a gólvonalról Szűcs fejjel tisztázott. A 11. percben vezetést szerzett az Eger. Szögletet követő szituáció után Pavlovhoz került a labda, aki még állított is rajta, úgy lőtte ki a hosszú oldalt. Szabadrúgásból Farkasnak, illetve Véghnek volt jó próbálkozása, Preklet pedig az oldalhálót találta el. Az újabb gólra a második félidőig, a 49. percig kellett várni. Preklettől indult az akció, Hrisztovval akart újra kényszerítőzni, de Lupsa elrúgta előle a labdát, éppen Olasznak, aki Prekletet hozta helyzetbe. Az egri hátvéd most nem hibázott 2-0. A másik oldalon a csereként beállt Randelović első labdaérintése gól volt, de les címén nem adta meg a bíró. Az 57. percben bedobás után Romhányi 16 méterről, jobb külsővel csavarta a hosszú felsőbe a labdát 3-0. A helyzetek alapján több gólt is lőhetett volna még a hazai csapat.
Kikapott a listavezető Szolnok a Szegedtől, a dobogós Cegléd pedig a Nyíregyházától, de vesztes meccsen van túl a Mezőkövesd is.
A pályák használhatatlansága miatt két mérkőzést később pótolnak a csapatok, így az egriek szombati idegenbeli ellenfelének, a Békéscsabának a vecsési fellépése is március 28-án lesz. A békéscsabai bajnoki találkozó előtt a hatodik helyen áll az Eger.