A kommunizmus áldozataira emlékeztek

A kommunisták ma is köztünk élnek – erről beszéltek a kommunizmus áldozataira emlékezve a Jobbik, a Hatvannégy Vármegye és az Új Magyar Gárda szónokai. A nemzeti radikális oldal több mint tíz éve emlékezik ezen a napon. Úgy látják: a valódi elszámoltatást a nemzeti oldalnak kell végrehajtania.

A kommunizmus áldozataira emlékezett a Jobbik, a Hatvannégy Vármegye és az Új Magyar Gárda a börtön falán lévő emléktáblánál. Bognár Ignác először arra emlékeztetett: a Jobbik januárban zászlót égetett, az egy üzenet volt. 1968-ban Jan Palach, majd másnap Bauer Sándor Budapesten gyújtotta fel magát a diktatúra ellen. A zászlóégetés üzenet, érteni kellene belőle – fogalmazott a Jobbik egri elnöke.
Bognár Ignác arra is kitért: a kommunizmus még mindig jelen van, a kommunisták megbújtak a médiában, a parlamentben, a gazdasági szférában. Tudatjuk velük: tudjuk, hogy itt vannak – fogalmazott.
Ifjú Brinza Béla, az Új Magyar Gárda megyei kapitánya tízmilliókban mérhető áldozatokról beszélt.
Azt mondta: a kommunisták gyilkos pártjának örökösei és jogutódja mai is ott ül a parlamentben, részt vesznek a törvényalkotásban. A megyei kapitány szerint a Jobbikon kívül egyetlen párt sem tesz feljelentést ezek ellen a hazaárulók, népirtók ellen. A kormány figyelmét is szeretnék felhívni arra: tartoznak az áldozatoknak azzal, hogy elszámoltassák a vörösök kiszolgálóit és jogutódait.
Ecsedi Tamás, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagja szintén arról beszélt, hogy a gyilkosok és utódaik köztünk járnak, még el sem múltak az 50-es évek. A módszerek ugyanazok, csak a nevek változnak. Ma is eljönnek értük, hogy elszakítsák őket a családjuktól. A valódi elszámoltatást szerinte a nemzeti oldalnak kell végrehajtani