Tisztújító küldöttgyűlés

Jelentős fordulatot hozhat az MSZP életében a párt március végi kongresszusa. Egy új, modern, európai, szociáldemokrata párt alakul a következő két évben, amelyik jobban vállalja a maga baloldaliságát, demokratikus értékeket követ, és egyidejűleg képvisel őszintén, határozottan európai és nemzeti érdekeket –jelentette ki Balogh András, az MSZP elnökhelyettese Egerben tartott sajtótájékoztatóján. A szocialista politikus annak kapcsán látogatott városunkba, hogy a párt Heves megyei szervezete ma tartotta tisztújító küldöttgyűlését.

A demokratikus jogok védelmét, a létfeltételek javítását, és a nemzeti érdekek képviselését emelte ki beszédében Balogh András, az MSZP elnökhelyettese Egerben tartott sajtótájékoztatóján. A politikus hangsúlyozta: az MSZP nem közömbös a nemzet sorsa iránt. Sajnálatosnak tartja, hogy az Európai Unió kilátásba helyezte hazánk megbüntetését a Magyarországnak járó kohéziós támogatásokkal kapcsolatban. A párt elnökhelyettese emlékeztetett: a testület azt javasolja, hogy fagyasszanak be 495 millió euró Magyarországnak szánt kohéziós támogatási összeget, mert az ország nem teljesítette deficitcsökkentési kötelezettségeit. Ennek oka az lehet, hogy hazánk reputációja csökkent. Úgy látja: az európai és a magyar érdekek között nincsenek antagonisztikus ellentétek.
Balogh András a sajtótájékoztatón elmondta még: az MSZP visszatér a markáns baloldali politikához, miközben a széleskörű összefogásban hisz. Együttműködnek minden olyan párttal, akik demokratikus alapon politizálnak, elhatárolódnak a szélsőségesektől és az unióval való együttműködést magukénak érzik.