Fegyelmi testület vizsgálja a volt elnök ügyét

Az elnök, alelnök, a főjegyző fizetése, az elnöki kabinet létszáma, a személyi kiadások nagy aránya, a kétmilliós elnöki keret – ezek voltak a legfontosabb ellenzéki kérdések a megyei közgyűlésen. A megye költségvetését végül elfogadták, idén 226 millióból gazdálkodnak. Sürgősséggel, zárt ülésen tárgyalták a volt közgyűlési elnök ügyét, a megye eljárást indít, információink szerint háromfős fegyelmi testület állt föl, amelybe minden frakció egy-egy tagot delegált. A szocialisták az egészet politikai ügynek, lejáratásnak és marketingfogásnak tartják.

Szűcsné Major Ildikó jobbikos képviselő szerint ha nem a létszám, akkor a fizetés csökkentése mindenképpen indokolt, bicskanyitogatónak nevezte ezeket a fizetéseket. Az elnök azt mondta: Szűcsné szabadon érezheti így. Akár közmunkások is dolgozhatnának az apparátus helyett, de akkor ki készíti el a megye területfejlesztési stratégiáját? – tette föl a kérdést.
A költségvetést nyolc igen, 3 nem és négy tartózkodás mellett elfogadták.
Sürgősséggel, zárt ülésen tárgyalták a volt közgyűlési elnök ügyét. Sós Tamás ellen fegyelmi eljárást indítanak, háromfős fegyelmi bizottságot alakítottak, minden frakció egy-egy tagot delegált. Mint a múlt héten beszámoltunk róla: a közgyűlés elnöke és az előző ciklus tisztázatlan ügyei vizsgáló bizottság azt állítja, hogy Sós Tamás nem érvényesített egy – a vagyonkezelési szerződés alapján járó – 700 milliós kötbért a HospInvesttel szemben. A szocialisták vitatták az eljárás jogszerűségét, szerintük ez az egész csak politikai ügy – lejáratás és marketingfogás – tájékoztatta a televíziót a szocialista frakció vezetője, Nagy Imre.