Mindennapi kenyér a rászorulóknak

Március végéig biztosan folytatja a téli étkeztetési programot a vöröskereszt Egerben. A segélyakció biztosítására sikerült pályázati pénzt nyerniük, így fel tudtak készülni a krízishelyzetre is. A rendkívüli hidegben hetente osztottak meleg ételt, hideg élelmet pedig nemcsak hétköznap reggelente, hanem szombaton és vasárnap is adtak a rászorulóknak, ráadásul dupla annyit mint korábban. Emellett takarókkal, meleg ruházattal segítettek a hajléktalanoknak átvészelni a hideget.

Zsíros kenyér és forró tea. Ma reggel is ezt kapták a hajléktalan emberek a vöröskereszttől. A segélyszervezet tavaly november elején indította el a téli étkeztetési programot. Azóta minden hétköznap reggel hideg élelmet, kéthetente pénteken pedig meleg ebédet osztanak a rászorulóknak. Kosik Mária a vöröskereszt megyei koordinátora azt mondja, sok új arccal találkoznak az ételosztásokon, egyre több fiatal, harminc év körüli férfi és nő kér segítséget.Pályázati pénz és támogatás hiányában nehezen tudták elindítani a segélyprogramot. De több magánszemély és vállalkozás is segítette a munkájukat élelemmel vagy anyagi támogatással. Később a Hajléktalanokért Közalapítványhoz benyújtott pályázatuk is sikeresen zárult, hétszázezer forint támogatást nyert el a vöröskereszt a megyében, így biztosan tudják folytatni a téli étkeztetési programot március végéig.
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület pedig a napokban négymillió forint értékű tartós élelmiszert szállított Heves megyébe. Ennek kiosztását is a vöröskereszt végzi. Szerdán az egri nagycsaládosok, a kisnyugdíjasok, az egyedül élők és a gyermeküket egyedül nevelők kaptak ebből az adományból. Csütörtökön reggel pedig a hajléktalan embereknek segítettek egy paradicsomos babkonzervvel és egy szál kolbásszal.