Olimpiai bajnokok Egerben

Az Olimpiai Bajnokok Klubjának tagjai közül többen Egerbe látogattak. Az olimpikonok felkeresték a Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskolát is.

Már csak 156 nap van hátra a londoni olimpiáig. Egyre többször kerül szóba a nyár legnagyobb sporteseménye. A Magyar Olimpiai Bizottság egyik aranyfokozatú támogatójának köszönhetően 15 volt olimpiai bajnok látogatott Egerbe. A program során felkeresték a Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskolát is, ahol Kékesi László igazgató beszélt az intézményben folyó olimpiai nevelő munkáról, dr. Szabó Béla tanszékvezető egyetemi tanár pedig a névadó, Kemény Ferencről tartott előadást. Ezt követően jött az olimpiai élménybeszámoló a diákok bevonásával. A labdarúgó Szentmihályi Antalt, Novák Dezsőt, Ihász Kálmánt, vagy éppen a tornász Köteles Erzsébetet és a kenus Pulai Imrét kérdezhették a gyerekek. Itt volt Palotai Károly is, aki 64-ben, Tokióban labdarúgóként volt olimpiai bajnok, majd játékvezetőként a világ legjobbjai közé tartozott: vezetett európai kupadöntőket, olimpiai és világbajnoki mérkőzéseket.
Mint elhangzott, az olimpiai bajnokok klubja még a 90-es évek elején alakult, Lemhényi Dezső kezdeményezésére. Magyarország az újkori játékokon 282 sportolóval eddig 160 aranyérmet szerzett.