Női vízilabda OB I: ZF-Eger –Szentes 14-12

A női vízilabda OB I-ben már a bajnoki elődöntőnél tartanak. A három győztes meccsig tartó párharc első összecsapásán, hosszabbítás után 14-12-re nyert a ZF-Eger a Szentes ellen. A következő találkozó csütörtökön lesz, Szentesen.

Az alapszakasz utolsó meccsén 7-5-re nyert Kelemen Attila együttese, így bizakodva várták a bajnoki elődöntő első, egri találkozóját. Az egri lányok mérkőzésén bár nem voltak sokan, mégis hangos szurkolás jellemezte a meccset. A találkozó első részében egyértelműen sokkal jobban játszott a Szentes mint néhány három nappal korábban. Ha nincs Czigány Dóra, aki az első félidő 7 egri góljából ötöt lőtt, akkor nehezen tartottuk volna a lépést a vendégekkel. A második félidő nagy részében mindig a hazaiaknak kellett az eredmény után menniük. 41 másodperccel a vége előtt Antal Dóra találatával sikerült egyenlíteni, 12-12 volt az állás, így kétszer három perc hosszabbítás következett. Ebben már csak az Eger lőtt gólokat, szám szerint kettőt, miközben a kapus Gangl Edina kivédte Keszthelyi büntetőjét és Gémes ziccerét is kifogta. 14-12-re, hosszabbítás után nyerte az elődöntő első meccsét a Eger.
A másik párban nagy meglepetésre a BVSC idegenben verte a Dunaújvárost. Az Eger – Szentes bajnoki elődöntő második összecsapása csütörtökön lesz, Szentesen, majd a harmadik meccs szombaton, Egerben.