Révbe ért pályázat

Tizennégy éve működik városunkban a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat. A szervezet azzal a céllal alakult, hogy segítő kezet nyújtson a játék-, alkohol-, vagy drogfüggőséggel küzdőknek. A szolgálat jelenleg több mint 70 embernek segít a leszokásban közösségi, illetve nappali ellátásban. Idén egy sikeres pályázat segítségével, az alacsonyküszöbű ellátást tudják biztos alapokra helyezni, fejleszteni.

Egy sikeres pályázattal indította az idei évet a RÉV, amely a szenvedélybetegek felépülésének támogatására irányult. A szervezet 1998 óta foglalkozik szenvedélybetegekkel és családjaikkal. A szolgálat munkatársai az alkohol- vagy drogproblémával, játékszenvedéllyel küzdőknek segítenek megszabadulni függőségüktől. A rászorulóknak rendszeresen szerveznek foglalkozásokat. A mostani, nyertes pályázat segítségével több olyan programot is hivatalos keretek közé helyezhettek a szolgálat munkatársai, amit eddig csak önkéntes alapon végeztek. Ilyen például a kortárssegítő-képzés sorozatuk, illetve a partiszervíz programjuk is.
A pályázat részeként egy előadást is hallhatnak az érdeklődők Tari Annamária tolmácsolásában, március 2-án a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Az előadás címe Z generáció – avagy a kamasz netgeneráció, amely a fiatalokat jelenleg érintő problémákat tárja a hallgatóság elé.