Felkészülési mérkőzés: Egri FC – FTC 2-2

Utolsó felkészülési mérkőzésén az NB I-es Ferencvárost fogadta a Felsővárosi Sporttelep műfüves pályáján az Egri FC NB II-es labdarúgó csapata. 2-2-es döntetlennel zárult az összecsapás. Szombaton már bajnoki mérkőzés következik, amikor az Orosházát fogadják az egriek.

Az időjárás Egerben is átírta a bajnoki felkészülés utolsó szakaszát. A múlt hét szerdára kiírt Kazincbarcika és BKV Előre mérkőzések a havazás miatt elmaradtak, nem így a szombati FTC elleni meccs, ami a tavaszi bajnoki rajt előtti utolsó felmérés volt a hazaiaknak. A Fradi sokakat érdekel, ez most is bebizonyosodott. Közel 1000 néző volt kíváncsi az NB I-ben a 9. helyen álló zöld-fehérek egri vendégjátékára. Ráadásul közvetlenül előtte még a Mezőkövesddel is játszottak az egriek, amit a vendégek 4-0-ra nyertek meg. Ez volt a bemelegítés a Fradi ellen.
Az első félidőben Détári Lajos csapata tűnt veszélyesebbnek és aktívabbnak, aminek már a 4. percben meg is lett az eredménye. Egy baloldali beadást követően a menteni igyekvő Knakal a saját kapujába juttatta a labdát. A második félidőben is ,többször forogtak veszélyben a kapuk, amiből a 60. percben meg is született az egyenlítés. Balog remek passzát Hrisztov továbbította a kapuba,. A zöldek a 78. percben újra vezettek. Zsivóczky szöglete után Gárdos vette be az egri kaput – 2-1 az FTC-nek. Két perccel később megint Hrisztov egalizált, beállítva a 2-2-es végeredményt.
Az NB I-ben két hét múlva, az NB II-ben viszont már ezen a hétvégén folytatódik a bajnokság. Az egriek a 11. Orosházát fogadják szombaton 14 órától a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban.