Aktív fogyasztóvédelem

Jó évet zárt az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Heves Megyei Szervezete – hangzott el a társaság évértékelő ülésén. A közgyűlésen a jövőre nézve is azt a célt tűztek maguk elé, hogy a hatósággal együttműködve védik a fogyasztók érdekeit.

Mit, miért és mennyiért? Ezeket a kérdéseket tegyük föl magunknak mielőtt komolyabb vásárlásokat bonyolítunk – mondta Papp Jánosné, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Heves Megyei Szervezetének elnöke. Az egylet 1998 óta működik megyénkben, több mint 50 önkéntes aktivistával. Céljuk, hogy segítsék a fogyasztókat a megfontolt vásárlási döntés meghozásában, illetve panasz esetén a problémák megoldására is lehetőségeket kínáljanak.
A civil szervezet évek óta jó kapcsolatot ápol a Heves Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségével, igyekszik annak munkáját segíteni.
A szervezet a jövőben is folytatja aktív tanácsadói tevékenységét. Információs irodájuk hétfőtől-csütörtökig 9-12 óráig, kedden és szerdán pedig 13-16 óráig várja a fogyasztókat a Civil Házban.