Új autóbusz-menetrend

Március 4-től új, ütemes menetrend lép életbe az egri buszközlekedésben, amely számos változást tartalmaz. A módosításoknak köszönhetően megszűnnek a járattorlódások, a belvárosban összehangolt menetrend szerint közlekednek majd az autóbuszok. Az utasok néhány járat összevonására és egy új- a Felsővárost, a Hajdúhegyet és a vasútállomást összekötő- járat indítására is számíthatnak-hangzott el az új menetrendet ismertető sajtótájékoztatón.

2011-ben Eger önkormányzata és az Agria Volán Zrt. elhatározta, hogy megreformálja a város autóbusz-vonalhálózatát és a menetrendjét. Ennek érdekében felmérték az utazók igényeit, a vonalhálózat leterheltségét, majd a Széchenyi István Egyetem szakemberei kidolgozták, hogy hogyan kellene az egri buszközlekedést átalakítani. Két változatot dolgoztak ki, egy optimálisat és egy költséghatékonyabbat. Március 4-től ez utóbbi lép életbe a központi finanszírozás kedvezőtlen alakulása miatt.
A szolgáltató képviselője elmondta: bár 110 járat megszűnik, az új menetrend kialakításakor maximálisan figyelembe vették az utasok igényeit.
Az új menetrend további finomításokat igényelhet, ezért bevezetése után várják az utasok észrevételeit, javaslatait. A változások a város és az Agria Volán honlapján tekinthetők meg.