Szakmai segítség pedagógusoknak

Szakmai napon tárgyalták az új köznevelési törvény változásait városunk pedagógusai. A Heves Megyei Pedagógiai és Közművelődési Intézmény megyénk hét kistérségében szervez szakmai napot partnerintézményei számára. A konferencia sorozat fő célja, hogy az intézmények közti együttműködést erősítse.

Az új köznevelési törvény kapcsán sok kérdés fogalmazódik meg az oktatás-nevelési intézmények vezetőiben és pedagógusaiban – mondta Schmidt Istvánné, a Pedagógiai és Közművelődési Intézmény vezetője. Az új rendelet változásairól és lehetőségeiről szakmai fórumot szerveznek, megyénk hét kistérségében. A konferencia sorozat egri állomásán közel 40 pedagógus vett részt.
A pedagógiai intézet általános bemutatása mellett, a konferencián aktualitásokat is tárgyaltak. A témák között kiemelt szerepet tulajdonítottak a pályázati lehetőségeknek, ugyanis tavasszal sok olyan pályázati kiírás várható, amely érinti az oktatás-nevelési intézményeket. Az összevont tájékoztató után a fórum négy szekcióban folytatódott. Ezek között helyet kapott a tanügyigazgatás, a tehetséggondozás, a minőségfejlesztés és a szakmai továbbképzések témaköre is. A konferencia sorozat február 21-én Füzesabonyban folytatódik.