I. Felnémeti Disznótoros Fesztivál

Hagyományos disznótort tartottak hétvégén Felnémeten. A kétszáz kilós állatból hurka, kolbász, orjaleves és pörkölt készült.

Kora reggel Besenyőtelekről hozták a kétszáz kilós disznót Felnémetre. A böllér és segédei szalmás perzseléssel kezdték, majd modernebb eszközökkel vették kezelésbe az állatot. A gazda – Rázsi Botond, a választókerület képviselője – elégedett volt a munkával, a böllért körmös pálinkával kínálta. A fesztivál ötlete is az alpolgármestertől származik, rengeteg támogatót, segítőt sikerült mozgósítaniuk – vállalkozókat és civileket egyaránt.
A kora reggel kilátogatók megkóstolhatták a hagymás sült vért, majd a frissen sült hasaalja szalonnát. Közben az asszonyok hagymát, fokhagymát pucoltak, a férfiak a disznót bontották – pont úgy, mint egy otthoni disznóvágáson. Ebédre elkészült az orjaleves és a pörkölt, délutánra megsült a kolbász és a hurka.
Hazai pályán nem lehetett legyőzni a felnémetieket, ők főzték a legjobb bájitalt, így a városi tévé csapata második lett. Többen is neveztek a disznótoros sütemények versenyére, nem csak széles körben ismert süteményeket sütöttek: volt, aki kukoricagancát, volt aki bodakot készített.
A szervezők ezt a téli közösségi programot is rendszeressé szeretnék tenni – ugyanúgy, mint a nyári lecsó fesztivált. A fesztivál ingyenes volt, de adományokat gyűjtöttek a pásztorvölgyi iskola alapítványának.