Fiatal Vállalkozói Klub

A gazdaságban nagy szükség van fiatalosításra, fiatalos lendületre, ezért a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara úgy döntött, összefogja a helyi fiatal vállalkozókat és ismerkedési, kapcsolatépítési lehetőséget biztosít számukra. A kamara Fiatal Vállalkozói Klubja szektorsemleges, várnak minden minden fiatal, 35 év alatti vállalkozót vagy fiatal vállalkozást működtető cégvezetőt.

A mai vállalkozói réteg, amely jellemzően a rendszerváltás környékén jött létre, azzal az égető problémával küzd , hogy nincs kinek átadni a vállalkozást, nincs utánpótlás. A vállalkozások jelentős része generációváltás előtt áll, a fiatalítás elkerülhetetlen. A legújabb vállalkozói generáció segítését fontosnak tartja a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is, ezért döntött úgy klubot alakít a fiatal vállalkozók számára.
A Fiatal Vállalkozói Klub célkitűzéseit, a tervezett programokat kötetlen beszélgetés keretében ismertették az ifjú cégvezetőkkel, akik közül többen már jelentős eredményeket könyvelhetnek el. Jäger István 2011-ben nyerte el Heves megyében az Év Vállalkozója díjat, szerinte a sikeres vállalkozás több tényező együttes meglététől függ.
A rendezvényen szó esett a kötelező kamarai regisztrációról, a márciusi Junior Expóról, tanulmányutak szervezéséről is, melynek keretében egymás szolgáltatásaival, termékeivel ismerkednének a fiatal vállalkozók.