Férfi OB I.: ZF-Eger – Szeged 12-9

Az elmúlt hétvégén két rangadót játszott a ZF-Eger férfi OB I-es vízilabda csapata. Szombaton, idegenben a Honvéd, majd másnap, hazai pályán az addig még veretlen Szeged volt az ellenfél.

A Honvéd elleni meccset 10-9-re elveszítették az egriek. Másnap a bajnokságban addig még veretlen Szeged következett. A 2011-12-es szezon eddigi három Szeged elleni meccsén még egy pontot sem sikerült szerezniük az egrieknek. A legutóbbi Bajnokok Ligája meccsel ellentétben itt végig az Eger vezetett és ha egyenlített is a Szeged, mindig volt, aki a kiélezett helyzetekben is lendített a szekéren. Feltűnő volt, hogy a kapu rövid oldalán talán a szokásosnál is többször sikerült Baksát megtréfálni. A harmadik negyedben és a negyedik elején a bírók inkább a szegediek próbálkozásait támogatták. Egri részről sok volt a kiállítás, Gerendás György és Kávai Zoltán is piros lapot kapott, de ez nem törte meg a hazai játékosokat. 9-9 után már csak egri gólok születtek. Sorrendben Binder, Hosnyánszky és Seman volt eredményes, így 12-9-re nyert az Eger. Ez azért is fontos, mert pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény így az Egernek jobb, hiszen most 12-9-re győztek Bátoriék, míg az ősszel csak két góllal, 7-5-re nyert a Szeged.
A következő nagy meccs a Vasas ellen, idegenbeli Bajnokok Ligája találkozó lesz február 25-én, majd 29-én bajnoki rangadó, ismét a Bitskeyben, ezúttal a Szolnok ellen.