Közönségtalálkozó

A börtönéletről kaphattak átfogó képet a fiatalok az IFI Pont által szervezett közönségtalálkozón. Juhász Attila a Heves Megyei Büntetés-Végrehajtási Intézet börtönparancsnoka főként a büntetés végrehajtásról beszélgetett az érdeklődőkkel, a börtönről kialakított sztereotípiákat szerette volna szertefoszlatni.

Az IFI Pont által szervezett közönségtalálkozó ötlete a Városi Diáktanács által szervezett nyári táborban merült fel először. Szerettek volna egy olyan programsorozatot létrehozni, ahol a fiatalok megismerkedhetnek Eger híres vagy érdekes embereivel. Első alkalommal Juhász Attilával a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet börtönparancsnokával találkozhattak az érdeklődők.
A találkozó központi témája a börtönélet volt, de szó esett többek között arról is, hogy mi szükséges ahhoz, hogy valaki börtönben dolgozhasson.
A következő közönségtalálkozón a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetőjével ismerkedhetnek meg a fiatalok, ahol szó lesz majd a kábítószerekről és a rendőrség munkájáról is.