Kamarai fórum

A vállalkozások exporttevékenységének kialakítása, bővítése érdekében szakmai konzultációra várta az érdeklődőket a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Külgazdasági Hivatal. A fórumon az exportfinanszírozás és exporthitel-biztosítás lehetőségeiről, a külpiacokon való megjelenést segítő támogatásokról, üzletfejlesztési, fordítóirodai szolgáltatásokról hallhattak tájékoztatást a résztvevők.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal egyik fő feladata a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, a külföldi tőkekihelyezések elősegítése. Ennek érdekében a hivatal képzésekkel, pályázati tanácsadással, üzletember találkozók szervezésével segíti a magyar vállalatok terjeszkedését.
A magyar vállalkozások nemzetközi versenyképességének javításában a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is érdekelt, ezért szerveznek rendszeresen szakmai fórumokat.
A rendezvényen ismertették a novemberben kiírt kereskedelemfejlesztési pályázat részleteit, valamint bemutatta tevékenységét az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Észak-magyarországi Területi Központja is.
A rendezvény végén személyes konzultációra is lehetőség nyílt az előadókkal.