Disznótoros fesztivál

Szombaton rendezik az I. Felnémeti Disznótoros Fesztivált a Pásztorvölgyi iskola udvarán. Az ingyenes rendezvényen disznótoros ételeket lehet kóstolni, bájitalfőző és süteménysütő versenyt hirdetnek.

Az I. Felnémeti Disznótoros Fesztivált Rázsi Botond alpolgármester, a választókerület képviselője és Dósa Tibor királyi főszakács kezdeményezésére vállalkozók, civilek összefogásával rendezik. A fő cél a disznóvágás hagyományának életben tartása. Ahogy Rázsi Botond fogalmazott, a vágás, a tor ugyanúgy ünnep is, mint a szüret, azt szimbolizálja, hogy valami beérett. Ez esetben egy 200 kiló körüli disznó.
A 7-től 17 óráig tartó rendezvényen bájitalfőző versenyen készítenek majd forralt bor és egyéb meleg italokat a csapatok, az asszonyok pedig disznótoros süteményeiket fogják összemérni.
A disznótoros finomságokat egész nap, folyamatosan készítik a reggeli hagymás sült vértől a hurkán, kolbászon, az orjalevesen, pörkölön át egészen a délutáni tepertőig, amelyből majd mindenki vihet haza vacsorára.
A fesztiválon felállítanak egy pódiumot is, amelyen énekelhet, disznótoros történeteket mesélhet aki kedvet érez hozzá. A szervezők szívesen várjak azokat, akik jelmezben érkeznek. A fesztivál ingyenes, de adományokat gyűjtenek majd a Pásztorvölgyi iskola alapítványának javára.