Szmoghelyzet

Jelentősen javult Egerben a levegő minősége. A hétvégi riasztási szint felett mért légszennyezettség csökkent az elmúlt napokban. A meteorológiai előrejelzések szerint szerdára teljesen megszűnik a szmog városunkban.

A Katona téren üzemelő, automatikus mérőállomás 24 órás átlagban mért adatai alapján az elmúlt napokban a tájékoztatási küszöbérték alá csökkent Egerben a szállópor koncentráció. A mérőállomáson február 9-én mért érték meghaladta a szmogriadó riasztási-, február 10-én pedig a szmogriadó tájékoztatási küszöbértékét. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod megyei előrejelzése szerint a szennyezőanyagok koncentrációja kedden éjjel ismét nő, majd szerdától várható a levegő kitisztulása.
A hagyományos módon: fával, szénnel történő fűtés miatt, a levegő szennyezettsége az esti-éjszakai órákban még magas. A hideg enyhüléséig tehát az idősek, a krónikus betegségben szenvedők, a várandós kismamák és a gyermekek lehetőleg kerüljék a forgalmasabb csomópontokat, illetve rövidítsék meg a kint tartózkodást és a szellőztetés idejét is az esti órákban.