Informatikai fejlesztés

Egy megállapodás eredményeként több százmilliós informatikai fejlesztés valósulhat meg az Eszterházy Károly Főiskolán. Ennek részeként a főiskola összes informatikus és tanárjelölt hallgatója, valamint a tanári kar ingyenesen használhat fejlesztőeszközöket és szervertermékeket.

Együttműködési megállapodást kötött az Eszterházy Károly Főiskola és a Microsoft Magyarország, ennek értelmében ingyen kapnak eszközöket a hallgatók. Mint dr. Kis-Tóth Lajos rektorhelyettes hangsúlyozta, a Líceum rekonstrukciója szorosan összefügg az informatikai rendszer megújításával.
A megállapodás szabad szoftver használatot biztosít, létrehoznak egy tanári kompetencia központot, illetve megjelenik a cég oktatási kínálata a tantárgyak között.
Az informatikus és a tanárképzésben a legkorszerűbb eszközök állnak majd rendelkezésre.
Tovább bővült a főiskola oktatási kínálata is, létrejött a Neveléstudományi Doktori Iskola, amelyre május 30-ig lehet jelentkezni. Ezzel már két doktori képzés működik az intézményben, ami, hogy elhangzott, jelentős mérföldkő az egyetemmé válás útján.
E mellett elindul két új alap- és két mesterképzés, illetve egy új felsőfokú szakirányú képzés is. Ezekre február 24-ig lehet jelentkezni.
Az Új Széchenyi Terv támogatásával komplex tehetséggondozási program indul. Ennek két színtere a Tudományos Diákkör és a Kepes György Szakkollégium.