„Az iskola rendőre”

A közlekedési szabályok betartásának fontosságára, „Az iskola rendőre” program működésére hívták fel a figyelmet a Dobó István Gimnáziumban tartott egészségnapon. A 9. évfolyamos diákok speciális, részegséget szimuláló szemüveg segítségével tapasztalhatták meg az alkohol tudatmódosító hatásait.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2008. szeptember 1-jével hirdette meg „Az iskola rendőre” programot. Az akció célja, hogy minden általános iskolának legyen rendőre, aki közvetlen kapcsolatban van az iskola igazgatójával, a nevelőkkel és a diákokkal.
Az iskolarendőr emellett a baleset- és a bűnmegelőzésről tart órákat a tanulóknak, valamint bekapcsolódik a diákok egyes, iskolai tanórákon kívüli szabadidős programjaiba is. Heves megyében 122 általános iskola kapcsolódott be az országos programba, az ezzel összefüggő feladatokat 96 iskolarendőr látja el. A kezdeményezéshez Egerben az Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskola és a Dobó István Gimnázium is csatlakozott.
A dobós diákoknak Szittner Zoltán zászlós, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának előadója a biztonsági öv használatáról, az alkoholfogyasztás vezetésre gyakorolt hatásairól beszélt. Ez utóbbit megrázó képsorokat tartalmazó videókkal, valamint speciális, részegséget szimuláló szemüveg segítségével szemléltette.