Bajnokok Ligája: ZF-Eger – Szeged 9-10

A Partizán Belgrád után nem sikerült hazai pályán legyőzni a Szeged együttesét, így most már biztos, hogy nem juthat be a ZF-Eger a Bajnokok Ligája negyeddöntőbe. Az egy gólos szegedi vendégsiker fordulatos mérkőzésen alakult ki. A szegediek utolsó, győztes találata 9 másodperccel a vége előtt született.

Az Európa-bajnokság miatti hosszú szünet után, komoly tétmérkőzéssel, a bajnokságban listavezető Szeged elleni Bajnokok Ligája meccsel folytatódott a szezon. A házigazda egriek és a vendég szegediek is a legjobb összeállításban vehették fel a harcot. Az egri negyeddöntős álmok csak hazai siker esetén válhattak valóra. A két csapat egymás elleni meccseitől eltérően már az első negyedben sok gól, hét született. 4-3-ra, majd a második negyed elején már 5-3-ra is vezetett az Eger. Szegedi egyenlítés, majd egy gólos vezetés után Szécsi még Molnár büntetőjét is megfogta, ezen kívül is több bravúrja volt az egri egyesnek, de az új-zélandi center, Kayest nem tudták tartani a védők, aki főleg előnyből volt eredményes. Nagy csata folyt a vízben, amit a horvát és a török bíró – főleg a második félidőben – igyekezett megfogni. Egyre több lett a kontra és a labda nélküli esetek utáni kiállítás. Négy perccel a vége előtt Hosnyánszky lefordulás után szerzett találatával 9-8-ra vezetett az Eger. Kayes előnyből egyenlített, de még volt esély az egri győzelemre. A végén egy-egy kontra mindkét fél ellen, majd 9 másodperccel a vége előtt Somogyi még ellőtte a megítélt szabaddobást, ami beakadt – 10-9-re nyert a Szeged. A végén a nézők hangosan tüntettek a bírók ellen.
A két csapat bajnokija február 19-én, vasárnap lesz a Bitskeyben, de előtte még a Fradi jön Egerbe, illetve a Honvéddal is játszik a csapat. A C-csoport másik meccsén a Partizán 9-5-re nyert a Vasas ellen.