LMP: Programbeszéd évértékelő helyett

Programbeszédként, üzenethalmazként értékeli Orbán Viktor miniszterelnök keddi évértékelőjét az LMP. Az ellenzéki párt a valós, őszinte mondatokat hiányolta a beszédből, szerintük kormányfő szavai köszönőviszonyban sincsenek azzal a valósággal, amit a magyar állampolgárok milliói naponta átélnek.

A Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője, Mile Lajos Egerben tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: bár a miniszterelnök idei évértékelő beszéde kevésbé volt harcias hangvételű, abból, érdemi következtetéseket nem lehet levonni a kormány 2011-ben végzett tevékenységéről. Az ellenzéki párt elsősorban a valós gazdasági folyamatok bemutatását hiányolta Orbán Viktor évértékelőjéből.
A párt országgyűlési képviselője szerint a START program csak átmeneti megoldást jelent a foglalkoztatás problémáira. Ma rosszabbul élnek az emberek, mint amit megérdemelnének. A kormány gazdaságpolitikája csak a jómódúak támogatását szolgálja, nem az ország felzárkóztatását. Az LMP úgy látja Orbán Viktor beszédével csupán a nemzetközi piacokat és saját választópolgárait igyekezett megnyugtatni. A kormányzati elképzelésekről, jogalkotási szándékokról nem kaptak felvilágosítást az emberek.