Folytatódik a rendkívüli hideg

A meteorológiai előrejelzéseknek megfelelően hétvégén elérte megyénket a rendkívüli hideg és nagy mennyiségű hó is hullott. A szakemberek szerint azonban ez nem okozott nagyobb fennakadást városunkban. A múlt héten több intézkedést hozott a megye és a városvezetés a lakosság védelmére; nappali melegedőt nyitottak a Szvorényi utcán, megerősítették a rendőri, polgárőri járőrözést, meleg ételt és ruhát is osztottak. Emellett folyamatos ügyeletben dogoznak a közterület felügyelet és a városgondozás szakemberei is.

Most is folyamatosan zajlanak a hóeltakarítási munkálatok városunk útjain. A Városgondozás Kft. szakemberei felkészültek a rendkívüli időjárásra, teljes dolgozói és gépállományukat bevetve igyekeznek járhatóvá tenni városunk útjait és járdáit.
A Heves Megyei Védelmi Bizottság már február elsején döntött a szükséges intézkedésekről. A védelmi készültségben kiemelt szerepet kapott a rendőrség,a katasztrófavédelem, a közterület-felügyelet, a városgondozás és a különböző karitatív, a lakosság alapellátását biztosító szervezetek is.
Az Ételt az Életért Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete a hétvégén rendkívüli melegétel-osztást szervezett, ahol 200 adag főzeléket osztottak ki a rászorulóknak. Kosik Mária, a vöröskereszt megyei szociális koordinátora elmondta: nagyon sikeres volt az akció, több mint 100-an jelentek meg az ételosztáson, ezért a jövőben is terveznek hasonlót, az Ételt az Életért Alapítvánnyal közösen. Ezen kívül a vöröskereszt folyamatos programokat szervez a rászorulók megsegítésére.
A hideg továbbra sem kíméli megyénket, ezért fokozott óvatosságot kérnek a lakosságtól és főként a közlekedőktől. Emellett a városvezetés és a szakemberek arra kérik az egrieket, hogy saját ingatlanjuk területén végezzék el a síktalanítást, lehetőleg természetes szóróanyaggal. A rendőrség és a polgárőrség továbbra is fokozottan ellenőrzi az egyedülálló, idős embereket és a hajléktalanokat. A közterület-felügyelet és a városgondozás dolgozói pedig 24 órás ügyeletben állnak a lakosság rendelkezésére.