Imanap a szerzetesi hivatásokért

A szerzetesek világnapját február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján ünnepli a katolikus egyház. Az ünnepről városunkban is megemlékeztek, dr. Ternyák Csaba egri érsek közös szentmisére várta az Egri Főegyházmegye területén működő szerzetesrendek tagjait az Érseki Papnevelő Intézet kápolnájába.

II. János Pál pápa 1997-ben nyilvánította a szerzetesek világnapjává Gyertyaszentelő Boldogasszony napját. Az ünnep célja hálát adni Istennek a szerzetesi élet ajándékaiért, valamint imádkozni új hivatásokért. Egyházmegyénkben minden évben más szerzetes közösség rendezi meg a találkozót. Idén a szervezők, a Krisztus Király Szolgálólányai Közösség javaslatára a kispapok és a különböző szerzetesrendek tagjai közösen imádkoztak a Szeminárium kápolnájában. Az összejövetel gyertyák szentelésével kezdődött, majd az ünneplők égő gyertyákkal a kezükben vonultak be a kápolnába, ahol dr. Ternyák Csaba érsek mutatott be szentmisét. Beszédében arra hívta fel a figyelmet fénnyé kell válnunk, világítanunk kell azon az úton, ahol az emberek Istenhez eljuthatnak. A szerzetesek ebben a küldetésben élen járnak előttünk.
A megszentelt élet napjának megünneplése a szerzetesek számára hivatásuk elmélyítésének egyik eszköze.
A szentmise után az érsek köszönetet mondott a szerzeteseknek az egyházmegyében végzett munkájukért, majd szeretetvendégség várta a résztvevőket.