Hétvégére jön a nagy hideg

Mínusz 10-15 fokos hőmérsékletre és jelentős mennyiségű havazásra kell számítani a hétvégén az előrejelzések alapján. Az országban és így Egerben is napok óta készültségben van a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentők és valamennyi segélyszervezet. A városban ideiglenes melegedőket nyitottak a hajléktalanoknak, több civil szervezet pedig folyamatos ételosztást szervez.

Szervezett járőrakcióval készül a hétvégére a katasztrófavédelem, a rendőrség és a közterület felügyelet. Elsősorban azokat a részeket látogatják meg, ahol hajléktalan emberek élnek. Hiszen sokan inkább ilyen összetákolt viskókban húzzák meg magukat, minthogy a hajléktalanszállóra menjenek.
Egy internetes hírportál szerint eddig hárman haltak meg a hideg miatt Magyarországon. Egy mátészalkai, egy pécsi és egy bodrogolaszi férfi vesztette életét kihűlés miatt. Ahogy azt Csathó Mónika az egri mentőállomás vezetője is elmondta, éppen ezért fontos, hogy figyeljünk a környezetünkben élő emberekre.
Ha az emberi test belső hőmérséklete 35 fok alá csökken, már kihűlést jelez. Különösen veszélyeztetettek azok, akik valamilyen okból huzamosabb ideig fekszenek mozdulatlanul a hidegben.
Az előrejelzések szerint szombatra és vasárnapra is kemény mínuszok várhatók Eger térségében. A nagy hideg miatt a következő napokban kiemelt ételosztási akciót szerveznek a Krisna-hívők a Vöröskereszttel együttműködve. A hajléktalanok számára pedig ideiglenes melegedőt nyitott a Karitász a Szvorényi utcában.