Fagyos napok

Szervezett együttműködésben dolgozik a város valamennyi intézménye és szervezete, hogy fennakadás és nagyobb nehézségek nélkül átvészelje a lakosság a közelgő rendkívüli hideg időjárást és a várható hófúvásokat. Péntektől hétfőig 24 órás ügyeletben dolgoznak a városgondozás és a közterület-felügyelet munkatársai, emellett fokozott készültséget rendelt el a rendőrség, a polgárőrség és a katasztrófavédelem is.

Készenlétben a Városgondozás munkagépei és dolgozói, a közterület-felügyelet, a katasztrófavédelem szakemberei, a mentők, a tűzoltók, a rendőrség, a polgárőrség és a városháza dolgozói is. Első fokú riasztás van érvényben hat megyében, köztük Hevesben is. Péntekre további 5 megyére adja majd ki a citromsárga riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzések alapján péntektől intenzív lehűlés, rendkívüli hideg várható és jelentős mennyiségű hóra is lehet számítani. A Heves Megyei Védelmi Bizottság már meghozta a szükséges intézkedéseket. A kritikus időszakban kijelölnek melegedő helyeket, nyitva lesznek a busz és vonat várótermek, valamint a hajléktalanszálló is teljes kapacitással üzemel majd. A védelmi készültségben az önkormányzatnak legfőbb feladata, hogy a veszélyhelyzetben intézkedésre jogosult intézményekkel kapcsolatba lépjen és kölcsönösen segítsék egymás munkáját.
Az első és legfontosabb feladat a lakosság védelme, ezen a területen a közterület-felügyelet munkatársai járnak majd el.
A város kiemelt szerepet szán a fiatalok védelmének is, ezért egy szórólapot juttattak el valamennyi egri iskolához, melyben felhívják a diákok figyelmét a rendkívüli hideg veszélyeire.
A rendkívüli időjárásra a Városgondozás Kft. is felkészült. Éjjel-nappali ügyeletben, képzett szakemberekkel, korszerű gépekkel végzik majd a síktalanítási feladatokat és a hótakarítási munkálatokat.
A városvezetés és a szakemberek arra kérik a lakosságot, hogy saját ingatlanjuk területén végezzék el a síktalanítást, lehetőleg természetes szóróanyaggal, gépkocsijaikkal úgy parkoljanak, hogy a munkagépek közlekedését ne akadályozzák, illetve hogy figyeljenek oda egymásra és magukra is és azonnal jelezzék, ha valamiféle fennakadást, vagy meghűlésre utaló jelet észlelnek környezetükben.
Péntektől hétfőig 24 órás telefonügyelettel állnak a lakosság rendelkezésére az alábbi telefonszámokon:

Városgondozás: 411-144
Családsegítő: 320-583
Polgármesteri Hivatal: 523-758