Irodalmi Kávéház

Másodszor szerveztek Ifjúsági Kávéházat az IFI Pontban. A fórumon a magyar nyelv szépségéről, egyediségéről hallhattak előadást a középiskolások, majd kötetlen beszélgetés következett. A találkozón bárki felolvashatta saját verseit, alkotásait.

A Városi Diáktanács egyik nyári táborában vetődött fel az Irodalmi Kávéház gondolata. A program célja, hogy megszerettesse az irodalmat az egri ifjúsággal, bemutatkozási lehetőséget biztosítson a tehetséges fiatal alkotók számára. Az első találkozáson a halotti beszédekről hallhattak előadást a fiatalok, legutóbb pedig közös anyanyelvünk, a magyar nyelv egyediségéről és gazdagságáról fejthették ki véleményüket az érdeklődők. Gondolatébresztőként Juhász Gyula: Koszorúk és Reményik Sándor: Eredj, ha tudsz című verse szolgált, mely alkotások a szülőföldhöz való hűséget hirdetik.
A találkozón szó esett a magyar nyelv használatát korlátozó szlovák nyelvtörvényről. A diákok szerint bátran ki kell állnunk határon túli honfitársaink mellett, akiket saját anyanyelvük használatától tiltanak el. Az irodalmi program keretében bárki felolvashatta saját verseit, Tímár Ádám Minden változik című költeményét adta elő. Az Irodalmi Kávéház márciusban is folytatódik az IFI Pontban.