Kosárlabda NB II: GMR Grape Vital-Eger – Nyíregyházi KK 103-89

A tavalyi szezonban egy, míg idén már két egri csapat szerepel a férfi kosárlabda NB II-ben. A Mérkőy Tibor által irányított, tavaly negyedik helyezett csapat ebben a szezonban több meghatározó játékosát elvesztette, így kilenc mérkőzés után nyeretlenül az utolsó helyről várták a Nyíregyháza elleni hazai összecsapást.

A bajnokság kezdete óta folyamatos a csapatépítés. Leigazolták többek között a megyei bajnok CorrectCar csapatát, így Bíró Balázs is újra NB II-es egri csapatban játszik, illetve kettős játékengedéllyel itt szerepel az EKF-Eger-HÉSZ csapatából Gábriel Zsolt is. A 15. fordulóban a Nyíregyházi KK együttesét fogadták a Szilágyi Gimnázium tornatermében. A nyírségieknek ez a második csapata, hiszen az NB I/A-ban is találkozhatunk a nevükkel.
Az első negyed döntetlenje után a második és a harmadik játékrész az egri védekezésben, a lepattanók megszerzésében is jobban sikerült. A harmadik negyed végén 17 pontos egri előnyt könyvelhettünk el. Aztán a folytatásban Mérkőy Tibor egyre többet fogta a fejét. A 17 pontból végül 2-3 pont előny maradt. Csak a végjátékban – amikor a vendégeknél Oláh István is kipontozódott – sikerült ismét megnyugtató előnyre szert tenni. 103-89-re nyert az Eger, megszerezve a bajnokságban az első győzelmét, amivel feljebb is léptek az utolsó helyről.
Néhány meccsük Mártonéknak egyeztetés alatt van, így például az Egri Városi Sportiskola elleni hazai, valamint a két Mezőberénnyel szembeni találkozó. Ami biztos, hogy február 10-én, pénteken 20 órától az utolsó Gyulát fogadják hazai pályán. Ez is egy fontos meccs lesz, illetve a városi rangadó ismert időpontja március 23., amikor a Sportiskola lesz majd a házigazda.