Női kézilabda MK: EKFSC – Vác 20-38

A női kézilabda NB I/B Keleti-csoportban harmadik helyen álló Főiskolának három hét múlva folytatódik a bajnokság. Előtte azonban Magyar Kupa találkozón fogadták az élvonalbeli Vác együttesét. A legjobb nyolc közé kerülésért lejátszott mérkőzésen 18 góllal nyertek a váciak.

Már csak az osztálynyi, illetve a játékosok közötti különbség miatt is a vendég váciak voltak a kupatalálkozó esélyesei. Hazai oldalon Takács Andrea, Forgács Judit, Nagy Nikolett sérülés miatt hiányzott, a másik oldalon ezzel szemben aki számított – mint például Tápai Szabina – azok mind itt voltak, illetve egy legalább 100 fős váci kemény mag is tiszteletét tette az ezúttal a Kemény Sportcsarnokban rendezett találkozón. A kupacsata megmozgatta az egri szurkolókat is, hiszen kezdésre majdnem megtelt a lelátó, ami ritkaság Egerben, női mérkőzésen.
Hiába dobta az első gólt az sötétkék mezes Eger, a folytatásban valósággal szétszedte ellenfelét a Vác. Felállt védelemmel szemben, leindítás után minden lövés az egri kapuban kötött ki. Mazurát ezért még az első félidőben Fekete váltotta a kapuban, de ez sem segített, mert az első félidőben megilletődött játékot mutattak az egri lányok. Hiába próbálta Hegedűs Tibor, az egriek edzője időkéréssel is segíteni játékosait, az sem segített, a félidőben 19-6-ra vezettek a váciak.
A győzelem tudatában új célt tűztek ki dr. Ökrös Csaba tanítványai: elérni a 40 gólt, de közben megjött az egriek játékkedve is. A második félidőben dupla annyi gólt dobtak Padosék, mint az elsőben, de így is 18 gólos, 38-20-as váci győzelem született. Az egriek legközelebb február 18-án NB I/B-s bajnokit játszanak a BSE-Főgáz vendégeként.

Női Magyar Kupa nyolcaddöntő
Eszterházy KFSC-GloboSyS – Váci NKSE 20-38 (6-19)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 600 néző. 2012. január 25. V.: Ács Zsolt, Báder Róbert.

Eger: Mazura – Balázs N. 1, Barczi 6, Pados 9 (3), Király, Bak J. 2, Turcsányi. Cs.: Fekete (kapus), Gasková, Molnár N., Bárkai, Kovács É., Benedek 1, Őri I. 1. Edző: Hegedűs Tibor.
Vác: Juhász – Baross 2, Barján 5, Uhrakova 2, Fülöp 1, Klivinyi 8 (2), Szegedi 7. Cs.: Bíró (kapus), Ertl 2, Tápai 5 (3), Mészáros, Petrovics 3, Ivanics 2, Gyetván 1. Edző: dr. Ökrös Csaba.

Kiállítások: 6 perc, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/5.