Kultúra és művészet szolgálatában

Több mint negyven a kultúrához és művészethez kapcsolódó rendezvénnyel várja az érdeklődőket az Egri Kulturális és Művészeti Központ az elkövetkezendő egy hónapban. A programok közt szerepelnek koncertek, bemutatók, táncházak, kézműves foglalkozások és kiállítások is.

Sikeresen zárta idei első nagy rendezvényeit az Egri Kulturális és Művészeti Központ. A VII. Országos Ifjúsági Szólótáncverseny egri döntőjére ugyanis az ország számos pontjáról érkeztek tehetségek, akik a Forrás színpadán bizonyíthatták tudásukat. A találkozón több mint negyven díjat osztott ki a szakmai zsűri. Ezenkívül a magyar kultúra napjához kapcsolódva, Erkel és Liszt barátságának állított emléket Kassai István zongoraestje, a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Idén a Múzeumok Éjszakája elnevezésű programsorozat mintájára, Kultúrházak Éjjel-Nappal címen szerveznek a kultúrához és művészetekhez kapcsolódó programokat az EKMK-ban, február 17-e és 19-e között.
Még ebben a hónapban, rendezik az Életedhez térítő kézműves gondolatok könyvbemutatóját, az azonos című kiállítás folytatásaként. Január 27-e és 29-e között pedig már tizenharmadik alkalommal érkezik városunkba az Ötágú síp üzenete, határon innen és túlról érkező ifjú versmondók tolmácsolásában. A találkozó részeként Berecz András, mesemondó és népdalénekes jóvoltából ismerkedhetünk Gyergyó kultúrájával, illetve Lovász Árpád, Gyergyószentmiklósi fotóművész kiállítását is megtekinthetik az érdeklődők.