III. Országos Szabadidős Squash Bajnokság – egri selejtező

A tavaly még amatőr országos squash bajnokságnak elnevezett sorozat idén már Országos Szabadidős Squash Bajnokság név alatt fut. A februári országos döntő előtt az ország több pontján, így Egerben is rendeztek selejtezőket. Minden helyszínről a férfiaknál és a nőknél is az első négy kvalifikálhatja magát a budapesti döntőbe.

Tavaly 17, míg idén 15 nevezés érkezett az egri selejtezőre, ami a kilencedik állomása volt a még tavaly szeptemberben indult selejtezőkörnek. A versenyre azok nevezhetnek, akik jelenleg és az elmúlt 2 évben nem szerepeltek a magyar illetve más squash ranglista férfi 151. és női 25. helyénél jobb helyen. Az elmúlt évben – a selejtezőket is figyelembe véve – összesen mintegy 300 résztvevője volt ennek az országos sorozatnak.
Az egri versenyt Országh Péter nyerte, mellette Dusa Zsolt, Poczok Péter és Vécsei Zoltán nyert jogot az országos döntőn való indulásra. A nőknél ketten neveztek – Bódi Tímea és Láng Petra – akik mindketten bejutottak a döntőbe. A budapesti országos döntő február 10-12. között lesz, a profik selejtezőivel egy időben és helyszínen. Még két országos selejtező lesz, az egyik Szegeden január 28-án, míg a másik Kaposváron, február 4-én. Ezt követően válik teljessé a döntő mezőnye.

III. Országos Szabadidős Squash Bajnokság
9. selejtező, Eger, Invest Sportcentrum

Férfi kategória:
1. Országh Péter
2. Dusa Zsolt
3. Poczok Péter
4. Vécsei Zoltán

Női kategória:
1. Bódi Tímea
2. Láng Petra Fanni

Döntő:
2012. február 10-12. – Griff Squash & Fitness Club, Budapest