Egerben rendezik a világkupát

Egerben rendezik a VII. Uszonyos és Búvárúszó Világkupát február 24-én és 25-én. Ehhez kapcsolódva a világszövetség városunkban tartja majd elnökségi ülését.

Az önkormányzat és a Hotel Eger & Park közösen nyerte el pályázaton a világkupa rendezési jogát Miskolc, Kecskemét és Hódmezővásárhely előtt. A versenyre több mint 300 külföldi és hazai versenyzőt várnak. A viadalon számos versenyszám lesz, víz alatti és feletti úszás egyes, illetve kettes uszonnyal 50-től 1500 méteres távokon.
Magyarország ebben a sportágban világviszonylatban előkelő helyen szerepel. Versenyzőink a negyedik, ötödik helyen szoktak végezni a nemzetek rangsorában a világversenyeken.
A világkupa rendezési joga nem csak ő teljesítményüknek, hanem a vízisportjáról híres Egernek, illetve a tavaly is több nemzetközi versenynek helyet adó hotelnek köszönhető – hangzott el a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón.
Külön sportdiplomáciai eredmény, hogy itt lesz a világszövetség elnökségei ülése. Ez a második eset, hogy azt nem Rómában tartják, Magyarországon, Egerben ez az első alkalom.
A világszövetég alelnöke dr. Nyíri Iván, a Magyar Búvárszövetség elnöke. Őt a világszövetség elnökének jelölték, Egerben fog eldőlni, hogy elnyeri-e a tisztséget.
Dr. Nyíri Iván bejelentette, amennyiben ahhoz igazodva végzik a Bárány uszoda felújítását, kezdeményezni fogja, hogy víz alatti hoki vb-t rendezzenek Egerben.