Kézilabda HESI-Dobó Kupa

Február 12-én folytatódik a férfi kézilabda NB I/B-ben a bajnokság. A csapatok többségénél január elején elkezdődött a felkészülés. Az előkészületi találkozók mellett egyre több tornát is rendeznek a csapatok. A nyolc csapatos egri HESI-Dobó Kupát a z NB I-es Mezőkövesd nyerte.

Több változás is van az egriek keretében, ami még nem tekinthető véglegesnek. A kettős játékengedéllyel rendelkezők közül Kiss Gergő és Szabó Tibor itt most a kövesdieket erősítette. Rosta sérülés miatt hiányzott, viszont az Egerből indult, de a Mezőkövesdben szereplő Zele Dániel ezúttal az egriek között kapott helyet. Tamás Ádám kölcsönbe a Füzesabonyhoz került, a gólerős Varga László pedig Nyíregyházáról érkezett.
A torna nyitómeccsét az egriek játszották a Sótonyi László által felkészített magyar junior válogatott ellen. Fordulatos mérkőzést játszottak a csapatok. Az Eger a végén emberhátrányból Zele, illetve 15 mp-cel a vége előtt Drízner találataival egyenlített. 24-24 lett a vége.
0:45 Mi nem kimondottan – hogy működik a játék. 0:55 Iványi Bálint edző, Eger-Eszterházy SZSE
0:10 Nagyon színvonalas – akár idegenben is. 0:25 Varga László Eger-Eszterházy SzSE
0:16 Még sajnos – szeretnék nagyon 0:35 Zele Dániel Eger-Eszterházy SzSE
Csoportjában- két szoros verség után – az utolsó helyen végzett az Eger, így a Tatával mérkőztek a hetedik helyért. Itt már kijött a fizikai fáradság, nyert a Tata. A tornát a Mezőkövesd nyerte a Törökszentmiklós és a magyar junior válogatott előtt.

Végeredmény:
1. Mezőkövesdi KC
2. Class-Törökszentmiklósi KE
3. Magyar Junior Válogatott
4. Magyar Ifjúsági Válogatott
5. MHK Kosice
6. Váci KSE-Taxi 2000
7. Tatai HAC
8. Eger-Eszterházy SzSE

A következő felkészülési torna február 4-5-én lesz a füzesabonyi Bornemissza kupa, ahol a Tiszavasvári, a Bőcs és a Gödöllő lesz az egriek csoportellenfele. Az első bajnoki meccs február 12-én idegenben, Nyíregyházán lesz.