Ellenőrzés az autópályán

A külföldi rendszámú autókat ellenőrizte ezen a héten két napon át a rendőrség. Az autópályára szervezett akcióban elsősorban sebességet mértek, de más szabálysértések esetén is büntettek a hatóság munkatársai. A két nap alatt összesen 400 ezer forint értékben szabtak ki bírságot.

Éppen sebességet mér az autópálya rendőrség az M3-as autópályán. Január 14-e és 22-e között országos akcióban szűrték ki a szabálytalankodó sofőröket, különös tekintettel a külföldi felségjelzésű autókra. Heves megyében az akció két napon át tartott. Ezt a szlovák autóst 158 km/h-s sebességgel mérték be az autópályán. Az új szabályok értelmében 30 ezer forint helyszíni bírságot kell fizetnie. Amíg ezt nem teszi meg, visszatarthatják az autóját. A két nap alatt egyébként nem ez volt a sebességrekord, volt olyan sofőr, akit 184 km/h-s sebességgel mértek be. Két nap alatt összesen 400 ezer forint értékben szabott ki helyszíni bírságot a rendőrség, gyorshajtás, szabálytalan előzés és vezetés közbeni mobiltelefonhasználat miatt.
Az akcióba bevonták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Közlekedési Hatóság, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és a katasztrófavédelem munkatársait is.