Színesfém-tolvajokat keres a rendőrség – több aknafedlapot is elloptak az utcákról

Január elején ellopták az aknafedlapokat az Árpád és a Pacsirta utca kereszteződéséből. Így most kiálló korlátok figyelmeztetik a fedetlen tisztítóaknákra a gyalogosokat. A környéken lakók mielőbbi megoldást szeretnének az ügyben, mert a jelenlegi állapot balesetveszélyes. Mivel egyedi fedlapokról van szó a tolvaj csak néhány ezer forintot kaphatott értük, a városnak viszont 25 ezer forintos kárt okozott.

Barta László éppen azt meséli, hogyan tudta meg, hogy a háza elől több aknafedelet is elloptak. Innen az Árpád és a Pacsirta utca kereszteződéséből összesen hét fedlapot vitt el valaki még január elején. Az itt lakók gyorsan nyomozásba kezdtek, két, a városban lévő vas- és színesfém hulladék felvásárló telepen is érdeklődtek. Az egyiken pedig meg is találták az ellopott fedeleket, de a telep tulajdonosa állította, hogy nem vett át lopott árut, ezért nem foglalkozik az üggyel. Barta László végül a Városgondozás Eger Kft.-hez fordult, akik meg is tették a feljelentést a rendőrségen. A helyzet megoldására pedig addig is ilyen korlátlábakat helyeztek ki az aknák tetejére. A rendőrség most nyomoz, ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást. A bűncselekmény bejelentését követően néhány órán belül le is foglaltak öt olyan aknafedelet, amit vélhetően innen loptak el. A lakók szeretnék, ha mielőbb visszakerülnének az aknafedelek a helyükre, hiszen a jelenlegi állapot balesetveszélyes. Az eltulajdonított hét fedlap 35-40 kg-ot nyomhatott összesen, tehát körülbelül 2500-3000 Ft-ért adhatott túl rajtuk a tolvaj.

A rendőrség egyébként időnként a színesfém átvevő telepeket is ellenőrzi, hiszen viszonylag gyakori az ehhez hasonló bűncselekmény. A múlt héten például a Vörösmarty és a Petőfi utcák kereszteződéséből lopott el valaki három aknafedlapot. Ebben az ügyben is folyik a nyomozás.