Nyílt nap a főiskolán

Az új felsőoktatási törvény által előírt változások, a megváltozott finanszírozás a felvételizőket is érinti. Az Eszterházy Károly Főiskola ezekről, illetve az intézmény oktatási kínálatáról nyílt napot rendez január 24-én kedden a Leányka úti sportcsarnokban.

A felsőoktatásba jelentkezők az előző évekhez képest nagyobb gondban lehetnek, a megváltozott finanszírozási rendszer miatt nem tudhatják ugyanis, hogy milyen költségekkel számoljanak tanulmányaikat illetően. Hogy mennyi lesz az önköltségük, azt a Felvételi tájékoztató hamarosan megjelenő kiegészítése alapján tudják majd kiszámolni – hangzott el a főiskola szokásos havi sajtótájékoztatóján.
Bemutatták azt a kétéves, most indult projektet, amelyben 62 digitális tananyagot fejlesztenek ki, illetve 29 idegen nyelvű kreditet építenek be a képzésbe. Erre és egyéb feladatokra 172 millió forintot nyert el az intézmény uniós forrásból.
A most záruló Borkultusz című programban az elmúlt két évben a borászathoz kapcsolódó képzéseket fejlesztették.
Mint elhangozott, a Bartók téren, a főiskola gyakorlóiskolájának udvarán fél milliárd forintos beruházást hajt végre az Agria TISZK, két új épületrész felépítve, újabb lehetőségeket teremtve a középfokú és és a felsőfokú szakképzésnek.
Szó esett továbbá a gyakorlóiskola Egri szőttes című projektjéről, amely az alapfokú művészetoktatás fejlesztését teszi lehetővé. A támogatás összege 27 millió forint.