Tornaszoba az óvodában

Elkészült az a többfunkciós szoba, amely az óvodás gyermekek testnevelést szolgálja a Kodály Zoltán úti óvodában. Az intézményben nemcsak tornaszobát avattak, a 22,5 millió forintos beruházás részeként egy új terasszal, tároló helyiségekkel és egy felnőtt mozgássérült mellékhelyiséggel is bővült az óvoda.

Most már önfeledten ugrándozhatnak a gyerekek, vagy mászhatnak bordásfalra, a mozgásigényüket ugyanis minden tekintetben kielégíti az új tornaszoba. A Szivárvány Óvoda Napsugár Tagóvodájában a fő hangsúlyt már eddig is a gyerekek testi nevelésére helyezték. Tizenegy éve úgy szervezték meg rendszeresen az óvodák közötti városi szintű sportvetélkedőt, hogy nem rendelkeztek az ehhez szükséges eszközökkel és helyiségekkel.
A napokban önkormányzati támogatással, 22,5 millió forintból készült el az óvoda új tornaszobája. Az átadási ünnepségen Habis László polgármester kiemelte, hogy a tornaszoba mellett fontos része volt a beruházásnak egy mozgássérült mellékhelyiség, tárolók és egy fedett terasz kialakítása is, összesen 110 m2-t érintett a felújítás. A tágas és jól felszerelt tornaszobát mostantól hetvenöt kis óvodás veheti birtokba.