Állatkínzót keresnek- nyomravezetői díj 165.000 forint

Január első hetében öt kölyökkutyát fojtott meg, tett zacskóba, majd egy vasúti átjáróban autójából kidobált egy ismeretlen tettes. A Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület 165. 000 forint nyomra vezetési díjat ajánl fel annak aki elvezet az elkövetőhöz.

Egy fiatal egri pár minden nap kilátogat a Ceglédi dűlőbe, hogy a telkükön lévő kutyáiknak élelmet és ivóvizet adjanak. Így tettek január 06-án is, amikor a Felsőváros melletti külterületen lévő vasúti megállóban zacskókra lettek figyelmesek.
Először azt hitték szemetet találtak és oldalra tették a szemetet, hogy majd visszafelé kidobják őket, akkor vették észre, hogy a zacskókban élettelen kiskutyák vannak.
Összesen 5 darab 3 hónap körüli, staffordshire keverék kiskutyát találtak, halva. Az ismeretlen elkövető először megfojtotta, megkínozta,összevagdosta, majd zacskókba tette és úgy dobta ki az állatokat a vasúti átjáróban.
A Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, jelenleg folyik az ügyben a nyomozás. Az állatvédők 165.000 forint díjat ajánlanak fel annak aki elvezet az elkövetőhöz.