Gazdasági évnyitó

2012-ben érzékelhető törvényi változások léptek életbe a versenyszférában, a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik legfőbb célja a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása- jelentette ki Dr. Szöllősi László vállalkozásfejlesztésért és iparért felelős helyettes államtitkár Szilvásváradon, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara elnöke szerint helyes célkitűzés a magyar ipar erősítésének szándéka, ám ehhez konkrét intézkedésekre volna szükség.

A kis- és középvállalkozások hatékonyabb támogatása érdekében a kormány kiterjesztette a kedvezményes 10 százalékos társasági adókulcs alkalmazási körét és a Széchenyi Kártya Programot, egyszerűsítette és gyorsította a pályázati rendszert, csökkentette a vállalkozások adminisztrációs terheit- hangsúlyozta dr. Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára. Parragh László, kamarai elnök szerint a kormányzati stratégiák megfogalmazása nem elegendő, az ahhoz kapcsolódó programokat végre is kellene hajtani.
A gazdasági évnyitó központi témája idén természeti kincseink, erőforrásaink kiaknázása, felhasználása volt. A rendezvényen dr. Nagy Lajos, az OMYA Hungária Kft ügyvezető igazgatója a magyar ásványkincsek hasznosításáról, míg dr. Bánhidy Péter, a Heves Megyei Vízmű Zrt. vezérigazgatója a hazai vízkészletben rejlő nemzetgazdasági lehetőségekről beszélt.
Az esemény zárásaként kamarai díjakat és okleveleket adtak át. Habis László polgármester Heves Megye Gazdaságáért Díjban részesült.