Állami kézben a tűzoltóság

A hivatásos önkormányzati tűzoltóságok 2012. január 1-től állami tűzoltósággá alakultak. Egerben az átadás-átvételi ünnepséget szoboravatással tették emlékezetessé.

Egerben 1996 óta tartozik az önkormányzat fenntartása alá a tűzoltóság. Az elmúlt 15 évben négy új járművel gazdagodott a szervezet, a tűzoltóság épülete megújult. A város jó gazdája volt a tűzoltóságnak, január 1-től azonban állami irányítás alá kerül a testület- mondta el az ünnepi állománygyűlésen Sós István alpolgármester, aki köszönetét fejezte ki a tűzoltóság vezetésének és a személyi állománynak, hogy mindig áldozatra készen őrködtek a város és térsége biztonsága felett.
A rendezvényen elhangzott: a váltásból Eger lakói semmit sem éreznek meg, a tűzoltók a jövőben is becsülettel, felelősséggel, szakmai hozzáértéssel látják el feladatukat.
Az ezredes hozzátette: a teljeskörű átalakulás április 1-től várható, a szakszerűbb ellátás érdekében Pétervásárán tűzoltó őrsöt kívánnak létrehozni. A fenntartóváltásnak köszönhetően a tűzoltóságok egyenlő esélyekkel fejlődhetnek, pályázhatnak majd.
Az ünnepség végén dr. Katona István püspök megáldotta a tűzoltók védőszentjének, Szent Flóriánnak szobrát, amely Kiss István fafaragó alkotása.