Gyermekrajzok a színházban

Egerbe érkezett, a színházban látható a Tilma a Gyermekművészetért Közhasznú Alapítvány nemzetközi gyermekrajz kiállítása. A megnyitót összekötötték a Heves Megyei Önkormányzat ajándékával. A fából faragott királyfit 400 államilag gondozott gyermek nézhette meg.

A Tilma a Gyermekművészetért Közhasznú Alapítványt a hatvani Basa Ottóné Révész Erzsébet hozta létre. A nemzetközi vándorkiállítás már számos országban megfordult, a felhívásra évek óta érkeznek rajzok óvodásoktól és iskolásoktól szerte a világból, az alapítvány kapott már pályaművet Indonéziából, Kanadából, Peruból is. Minden évben más témát jelölnek meg, az évben ez a család volt.
Idén májusban Hatvan küldöttség utazott Vatikánba, ahol XVI. Benedek pápa személyesen köszöntötte azt, a Római magyar Akadémián rendezett kiállítást pedig Erdő Péter bíboros nyitotta meg. A gyűjtemény ezután A Budai Várban volt látható, ahol Schmidt Pál köztársasági elnök részesítette dicséretben a gyerekeket és az alapítványt.
A gyerekek nem csak rajztudásukat mutathatják be, az alapítvány segítségével külföldi utakon is részt vehetnek.
A kiállított rajzok az előadások előtt és alatt megvásárolhatók, a támogatók a nézőtéri felügyelőnél jelezhetik szándékukat, a képek január 10-én, a kiállítás zárásakor vihetők el.
A megnyitó után 400 államilag gondozott gyermek nézte meg A fából faragott királyfit a megyei önkormányzat jóvoltából.