28 férőhellyel bővül jövőre a Lajosvárosi Bölcsőde

A közelmúltban megkezdődött a Lajosvárosi Bölcsőde bővítése. Az épületből ősszel költözött ki az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona, így az önkormányzat úgy döntött, pályázati úton a megüresedő épületben bővíti a bölcsődei férőhelyek számát. Az átalakítási munkálatok végeztével – várhatóan 2012 tavaszára – huszonnyolc fővel több bölcsődés gyermek ellátását tudják biztosítani.

A lajosvárosi épületben már megkezdődött a munka, a tervek szerint ugyanis jövő tavaszra elkészül az új bölcsőde. Az intézmény ősszel üresedett meg, amikor a fogyatékosok napközi otthonát a Kallómalom utcai szolgáltató házban kialakított épületbe helyezték át. Ezt a projektet is pályázatból finanszírozta az önkormányzat. Csakúgy mint a mostanit, hiszen a bölcsődei férőhelyek bővítésére az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként 54 millió forintot nyertek el. A város önrészével így összesen 60 millió 500 ezer forintból folynak a bölcsődei bővítési munkálatok.
Az Ifjúság úti épületben jelenleg bölcsőde, óvoda, valamint egy nyugdíjas napközi otthon is üzemel. A készülő bölcsőde tágas és teljes körűen akadálymentesített lesz, az udvaron kültéri játékokat helyeznek majd el. Az épület felújítása mellett a projekt része a bútorok, berendezések és a játékok beszerzése is.
A felújítási munkálatok a tervek szerint 2012 tavaszán fejeződnek be. A bölcsődében nemcsak férőhelyet bővítenek, a tervek szerint a megnövekedett gyermeklétszám ellátására négy kisgyermek nevelőnek és két technikai dolgozónak is munkát biztosítanak majd.