Cipősdoboz akció

Háromszázötven karácsonyi ajándékcsomag gyűlt össze a Baptista Szeretetszolgálat idei Cipősdoboz akciójában. Az adományok egy részét adventi ünnepség keretében adták át a rászoruló családoknak a baptista imaházban. A legtöbb felajánlás óvodáktól, iskoláktól, illetve magánszemélyektől érkezett.

Idén is bebizonyították az egriek, hogy ahol nagy a szükség, közel a segítség. A Baptista Szeretetszolgálat által meghirdetett Cipősdoboz akciót már hatodik éve szervezték meg városunkban, ebben az évben 350 ajándékcsomag talált gazdára. A dobozokba apróbb játékokat, írószereket, tisztálkodási szereket, édességeket helyeztek el a felajánlók, akik így kívánták szebbé varázsolni a rászoruló gyermekek karácsonyát.
Az adományokat ünnepség keretében osztották szét a Deák Ferenc úti baptista imaházban. A rendezvényen a résztvevők közösen énekeltek, majd Rázsi Botond alpolgármester beszélt a karácsony lényegéről. Kifejtette: az ünnep alapvetően nem az ajándékozásról, hanem a szeretetről szól. A cipősdobozok is a szeretet és az együttérzés jelképei.