Tisztulnak a külterületek – értékelt a Zöld Kommandó

Csaknem ötven alkalommal járőrözött idén a Zöld Kommandó. Habis László polgármester szerint óriási munkát végeztek a kommandóban résztvevő szervezetek, cégek, és mára azt mondhatjuk, hogy eredményesen felszámolták az illegális hulladéklerakást.

Az év csaknem minden hetére jutott egy közös járőrözés; a Zöld Kommandóban a polgármesteri hivatal mellett a hegyközség, a mezőőrök, a közterület-felügyelők, a polgárőr egyesületek, a rendőrség vett részt, sokat segítettek civil szervezetek, cégek és a Városgondozás. A folyamatos jelenlét visszatartja az illegális hulladéklerakástól az embereket – mondta Melegh Tibor vezető közterület-felügyelő az éves értékelésen. Így is volt tettenérés, a szabálysértési eljárást megindították.
A munkát 2009-ben kezdték el, azt mondják: azóta olyan figyelmet tudnak fordítani a külterületre is, mint a belvárosra.
Sziszifuszi munkának tűnik az illegális lerakók fölszámolása, a külterület megtisztítása, de az eredmények imponálóak – mondta Habis László polgármester. Bízik abban, hogy a rend és a kulturáltság irányába haladunk.
A Te szedd akcióval 150 embert tudtak megszólítani. Több egykori illegális hulladéklerakó helyén ma pihenőpark van – emelte ki a polgármester – ilyen például az almári pálos kolostor területe.
Az évértékelő végén elismerő okleveleket adtak át azoknak, akik hozzájárultak a Zöld Kommandó eredményes munkájához.