Sikeres év

Jó évet zár a turizmus a régióban Az elmúlt, 2010-es esztendőhöz viszonyítva jó eredményeket hozott a turizmus a régióban – hangzott el a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatóságának évzáróján.

A felsőtárkányi Bambara Hotelben tartott rendezvénynél a helyszín kiválasztása sem volt véletlen, hiszen Dr. Szepesi Richárd, a szálló tulajdonosa kapta idén az Év Szállodása elismerést. Az elmúlt évben szintén Heves megyei szakembert díjaztak, Harmati László, a Hotel Eger és Park igazgatója kapta.
Hídvéginé Molnár Judit, az ÉMRMI igazgatója az évzáró ünnepségen elmondta: fontos, hogy folyamatos marketing munka segítse az idegenforgalomban dolgozókat. Hozzátette: az összefogás, együttgondolkodás eredményei már látszódnak, a különféle szervezetek, szolgáltatók felismerték a közös érdekeket, ez jelentkezik a számadatokban is.
Horváth László kormánymegbízott úgy fogalmazott: a térség egyik legfontosabb kitörési pontja, megélhetési forrása az idegenforgalom, ezért erre a területre kellő figyelemnek kell irányulnia, a kormányzat irányából is.
A politikus nemrég kapta a felkérést a Nemzeti Lovas Stratégia kidolgozására, ennek kapcsán elmondta: Szilvásvárad számára újra nagy lehetőségek kínálkoznak a tervek szerint, s a vidék többi területe is profitál a lovasturizmusból a szállásadóktól a bőrműveseken át a patkolókovácsokig.
A fórumon a résztvevők tájékoztatót hallhattak az ágazatban elérhető pályázati lehetőségekről is.

MEGOSZTÁS
Előző cikkBokréta ünnepség
Következő cikkAdventi zenés áhítat