Bajnokok Ligája: ZF-Eger – Partizan 12-8

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája idei küzdelmeiben eddig nem sikerült pontot szereznie a ZF-Eger együttesének. Szerdán megszakadt ez a sorozat, hiszen hazai pályán négy góllal múlták felül az elmúlt szezon Euroliga, illetve Európai Szuperkupa-győztesét, a szerb Partizán Belgrádot.

Az Egri Vízilabda Klub vezetőségének köszönhetően az év utolsó egri mérkőzését ingyen tekinthették meg az érdeklődők. A Bajnokok Ligája főtábláján a „magyar csoportban”, ahol az Eger mellet a Vasas, a Szeged és a sorozat legutóbbi győztese, vagyis a szerb Partizán Belgrád szerepel három forduló után még mindig pont nélkül állt az Eger. A negyedik fordulóban a friss Európai Szuperkupa és Szerb Kupa-győztes, Partizán volt az ellenfél.
A kezdés több volt, mint biztató! Az első nyolc percben a szerbek nem tudták bevenni a remekül védő Szécsi kapuját, miközben Graham, Kovács és Seman találataival 3-0ra vezettek a házigazdák. A Vujaszinovic vezette szerbek a harmadik negyedre magukra találtak, feljöttek egy gólra, de mindig jött egri válasz és Szécsi a bravúrok egész sorát mutatta be. A kulcsmomentum az utolsó játékrészben, 8-6-os egri vezetésnél megítélt szerb büntető volt, amit Szécsi megfogott, ezt követően pedig Hosnyánszky ötméteresével már 9-6-ra vezetett a házigazda. A vége örömjáték lett: szebbnél szebb gólokat lőttek Hosnyánszkyék. 12-8-ra nyert a ZF-Eger
A másik meccsen 12-12-t játszott egymással a Szeged és a Vasas. A következő bajnoki február 4-én az OSC, míg BL-meccs február 8-án, a Szeged ellen lesz, egyaránt hazai pályán.