Új helyen a városi síbajnokság

Négy év után új helyen rendezik a Városi Síbajnokságot. A helyszín változatlanul Szlovákia, de Eger testvérvárosa, Dolný Kubín helyett a lengyel határ melletti Ždiar, magyarul Zár látja vendégül a síelőket március 2-4. között.

2012-ben „kis jubileumot” ünnepelnek a városi síbajnokság szervezői, hiszen jövő márciusban ötödik alkalommal szervezik meg ezt a megmérettetést. A megújulás része a helyszínváltás is, hiszen a lengyel határ melletti pályák sokkal hó-biztosabbak, mint a Kubinska Hola – tájékoztatta a sajtó képviselőit Rázsi Botond, alpolgármester. Ideális síterep és sok kedvezmény várja a versenyre jelentkezőket.
A snowboardosokra is gondoltak, illetve az elhelyezés is sokkal jobb lesz, mint korábban. A korosztályok nem változnak. Két éjszakára, fél panzióval 40 Euró a szállás ára. A síbérlet három napra 30 Euró. Az óriás műlesikló verseny most is 800 méteres pályán március 3-án, szombaton, 10 órakor kezdődik. A három napos eseményre január 28-ig lehet jelentkezni a szervezőknél, Fejes Péternél és Petrovai Józsefnél.